Предимството да използваме бракоразводен адвокат

Предимството да използваме бракоразводен адвокат
Източник: Pixabay.com

В повечето случаи, бракоразводните дела изискват попълване и подаване на цял куп документи. Това изисква ангажиране на много време, нерви и търпение. Справянето с всичко това може да се окаже прекалено тежко за човек, който и без това към момента е обременен с това, че преживява трудна раздяла.

От тази гледна точка, един опитен адвокат за развод може да направи нещата доста по-леки за вас, като ви облекчи от тежките и понякога доста бавни бюрократични процедури. Да не споменаваме, че именно в този деликатен момент е важно всичко да протече гладко за да се запазят прилични отношения с партньора.

И докато една част от бракоразводните дела протичат гладко и дори бившите партньори остават в приятелски отношения, много често тази процедура се превръща в истински ад, който оказва влияние на психическото, физическото и емоционалното здраве на доскорошните съпруг и съпруга. Най-често причините за конфликтите са:

- Деца;

- Банкови сметки;

- Движимо имущество;

- Недвижимо имущество.

Адвокат за развод - когато имате общи деца

Положението изисква особено внимание ако имате съвместни деца. Тогава бракоразводният адвокат може да изиграе много важна роля за съхраняването на мира и разбирателството между разделящите се партньори. За ситуация, при която децата, особено ако са по-малки, изпитват изключително високи нива на стрес, това е от огромно значение.

Адвокатът може да ви окаже изключително ценна помощ с уреждането на справедливо попечителство, както и за честно разпределение на отговорностите и задълженията. Често адвокатите се шегуват, че в подобни ситуации успяват да изиграят ролята на медиатори, съхранявайки хармонията и баланса при подобна ситуация.

При наличие на имущество

При бракоразводния процес много често един от двамата партньори може да прояви претенции към имущество, върху което няма право. Това е особено неприятно положение и именно този тип ситуации оказват най-силно влияние в покачване на напрежението. Имотите винаги са скъпи и това може да накара доскорошните партньори да бъдат особено безкомпромисни.

По закон, придобитото по време на брака е обща собственост, но е важно да се има предвид, че това не се отнася за онези случаи, при които имущество е придобито по наследство преди сключването на брака. В подобен случай, по родното законодателство партньорът, към когото е предявен искът, може да получи защита на правата си и да запази това, което притежава.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.