Предлагат увеличение на парите за саниране с 1 млрд. лева

Предлагат увеличение на парите за саниране с 1 млрд. лева

Предлагаме програмата за саниране да се увеличи с още 1 млрд. лв., разчитаме на подкрепа на всички партии. Това каза пред журналисти регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

"Предвид факта, че правителството е в оставка и сме достигнали 1 млрд. лв., в изпълнение на Закона за публичните финанси, официално предлагаме на НС предложение за подкрепа за това програмата за саниране да продължи, да се даде мандат за нови договори", коментира Павлова.

"Предлагаме бюджетът по програмата да бъде увеличен на 2 млрд., с 1 млрд. лв. повече. Това е най-мащабната програма, икономическият ефект е безспорен. След първия отоплителен сезон виждаме и ефектите. Те са ясни. Програмата е фокусирана върху блоковете в най-тежко състояние, на следващ етап тя ще бъде разширена още", заяви министърът в оставка.

"Разчитам на подкрепа на всички политически сили, включително Патриотичния фронт. В доклада ни народните представители ще могат да се запознаят с ефекта на програмата, показателите, които постигаме. Тази Национална програма е насочена към всички български граждани, живеещи в панелни сгради. Ефектите са видими", поясни тя, цитирана от Фокус.

Министърът в оставка заяви, че е изготвен анализ на изпълненото по програмата дотук.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 1

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.
  • expert

    expert
    Даите ги ги на бедните пенсионери че вече умират от глад и студ.