Предприемачи ще премерят сили в създаването на концепции за стартиране на бизнес


Предприемачи ще премерят сили в създаването на концепции за стартиране на бизнес
Снимка:

2245

В периода 17-19 май в Пловдив за трета година ще се проведе събитието Startup Weekend Plovdiv, част от глобалната инициатива Startup Weekend. Това е глобално обединение на предприемачи и ентусиасти, интересуващи се от стартиране на успешни бизнес начинания и е най-голямата общност, провела повече от 400 събития в над 100 страни по целия свят.

Специален гост тази година ще бъде мениджърът на общността Toptal Азия Линдзи. Родена в Хонг Конг и получила образованието си в Оксфорд, Азия е определяна като „дигитален номад“, който оглавява европейската общност за Toptal, включваща едни от най-добрите програмисти и дизайнери. Преди Toptal тя активно е участвала в разрастването на общността на TED и Thousand Network.

Лектори и жури в Startup Weekend Plovdiv ще бъдат утвърдени имена и мениджъри от различни компании и консултантски организации , сред които Start It Smart, Industry Watch, KGK Consult, WebCloud, OpenStorm, Founder's Institute Berlin, LAUNCHub Ventures и др.

Един от най-успешните стартъпи в българската ИТ индустрия, подкрепя събитието. Стартирала в Пловдив преди три години с по-малко от 10 служители, българската ИТ компания Programista; днес е базирана в седем града, бележи висок ръст, инициатор е на десетки благотворителни инициативи и е работодател на близо 300 високвалифицирани ИТ специалисти.

Бизнес модел, кодиране, проектиране, реализация и утвърждаване на пазара са основните критерии, по които ще се оценяват разработените стартъпи. Събитието завършва с презентации пред утвърдени специалисти от IT и бизнес индустрията. Всеки е добре дошъл да покаже своята стартовата идея за бизнес и да получи обратна връзка в рамките на дискусия между жури, ментори, лектори и участници.

Статистиката сочи, че хората, които проявяват интерес към Startup Weekend инициативата, са с различни професионални интереси и на различни възрасти. Активно участие взимат ИТ сопециалисти, уеб и графични дизайнери, както и бизнес предприемачи от различни сфери. Всички те са обединени от желанието да проверят дали идеите, които имат или които ще разработят в рамките на събитието, имат потенциал да се превърнат в печелившо бизнес начинание.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички