Предстои деветото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина - “Кариера в България. Защо не?”


Предстои деветото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина - “Кариера в България. Защо не?”
Снимка:

12561

Тази година, на 9 септември в Интер Експо Център София, сдружение “Тук-Там” и фондация “Идентичност за България” за 9 пореден път ще съберат на едно място над 80 топ работодатели и над 1200 кандидата с опит в чужбина.  За пета поредна година патрон на форум “Кариера в България. Защо не?” е Президентът на Република България - Росен Плевнелиев.

Най-големият кариерен форум се провежда под мотото “Ела и порасни с нас” и ще бъде основно насочен към млади специалисти и възможностите за развитие, които имат у нас, след като придобият опит зад граница. Регистрацията за участие за кандидати е безплатна и е вече отворена на сайта на инициативата.

Всяка година броят на участващите компании се увеличава, а над 90% от работодателите участват в няколко поредни издания. Компаниите-изложители са с разнообразен профил – от стартиращи компании до големи интернационални офиси в сферата на финансите, фармация, услуги, банки, храни и напитки, ИТ и бизнес, медии, НПО и други. Според работодателите, кандидатите с опит в чужбина често са по-отговорни, инициативни и адаптивни в българската среда.

Присъствието на форума осигурява не само лична среща с работодатели в страната, но предлага платформа за споделяне на опит, контакти и идеи между кандидатите. По време на целия ден тече и семинарната програма с лекции, работилници, дискусии, където избрани лектори и професионалисти споделят опит на тема бизнес в България, професионално развитие и кариера и други. Посетителите могат да се възползват също от кариерни консултации и проверка на своята автобиография, както и да срещнат нови и стари приятели в специалните нетуъркинг зони.

Всяка година присъстват както хора, които вече са се върнали в България, така и такива, които в момента проучват възможностите на родния пазар. По данни от миналата година над 60% от кандидатите вече са се върнали в България, 21% са в чужбина и се колебаят дали да се върнат, а 18% са убедени, че ще се върнат.

Множество положителни истории започват с думите “на Кариера в България…”. Защото това е повече от кариерен форум. Организаторите споделят, че голямата цел е да съберат българи от цял свят, които имат обща цел - да бъдат у дома и да приложат наученото там обратно в страната ни, както и работодатели, които ценят опита в чужбина и показват с работата си, че в България има чудесни възможности за развитие.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички