Преизчисляването на пенсиите ще струва 800 млн. лева

Преизчисляването на пенсиите ще струва 800 млн. лева
Източник: БГНЕС

Преизчисляването на пенсиите е наш ангажимент, който ние поехме в хода на предизборната кампания. Нашите оценки бяха, че на годишна база това преизчисление ще струва около 800 млн. лв. Това заяви Кристиан Вигенин от БСП пред националната телевизия. 

Бюджетът може да си го позволи. Очакваме да ни подкрепят парламентарните групи, които имат отношение към ангажиментите си към предизборната кампания. Могат да се намерят 400 000 млн. лв. за преизчисляването на пенсиите от първи юли, отбеляза Вигенин.

Замразяването на доходите на депутатите също е наш ангажимент към предизборната кампания. Това е жест на солидарност към хората, които продължават да страдат от ниските доходи, които получават, коментира бившият външен министър.

Новото правителство

По думите му на Обединените патриоти им се налага да се откажат от сериозни ангажименти в своята предизборна кампания заради коалицията. Ако ГЕРБ и Борисов искат да изкарат пълен мандат, това, което са се договорили с Обединените патриоти, не води до това. Аз не смятам, че животът на този парламент и това правителство ще бъде четири години, уточни Вигенин.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.