През 2025 г. Toyota спира колите с бензинови и дизелови двигатели


През 2025 г. Toyota спира колите с бензинови и дизелови двигатели
Снимка:

3555

Най-голямата автомобилостроителна компания в Япония Toyota има намерение около 2025 г. напълно да прекрати производството на коли с бензинови и дизелови двигатели. Това беше огласено на организиран от компанията семинар в Токио, предаде БГНЕС.

След това компанията ще се концентрира само върху продажбата на автомобили, използващи в различна степен електрически мотори. Става дума за хибридни бензиново-електрически двигатели, автомобили на водородно гориво, а също и чисти електромобили. На семинара било отбелязано, че в първата половина на 2020-те години Toyota ще предложи на пазара над 10 вида електромобили. В момента гигантът не произвежда такива коли.

Друга голяма японска компания в тази област - Mazda - съобщи по-рано, че планира в първата половина на 2030-те години напълно да се откаже от производството на коли с бензинови или дизелови двигатели в полза на хибридите и електромобилите.

През август Mazda и Toyota огласиха намерението си да влязат в партньорство с цел разработването на автомобили с електродвигатели и създаването на съвместно предприятие на територията на САЩ. Разширяването на сътрудничеството между двете компании е продиктувано в частност и от факта на ожесточаване екологичните норми по целия свят и решението на властите във Великобритания и Франция да бъдат преустановени продажбите на автомобили с дизелови и бензинови двигатели през 2040 г.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички