През май ще разпитват свидетели по делото "КТБ"


През май ще разпитват свидетели по делото "КТБ"
Снимка: БГНЕС

2810

В началото на май започват разпитите на свидетели делото за фалита на КТБ. Това реши спецсъдът, след като цял ден изслушваше всички "за" и "против" старта на същинския процес.

Следващото заседание е на 9 май. Тогава трябва да бъде прочетен обвинителният акт, който в своя съкратен вариант е 600 страници. След това са разпитите на свидетели и експерти, предаде bTV.

По делото подсъдими са 18 души, като бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев е сочен за техен ръководител в организираната престъпна група, която според обвинението е източвала банката през годините.

По-рано днес прокуратурата отговори на възраженията на защитата, които поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения, ограничили правата на подсъдимите. Основната теза на обвинението беше, че Цветан Василев сам е избрал да не участва в процеса, че прокуратурата не е нарушила правата му и че той се опитва да изкара процеса срещу него политически, за да не бъде върнат в България. Освен това Гешев заяви пред съда и пред журналисти, че има данни, че Василев е заплашвал свидетели.

На заседанието днес адвокатите на Василев, както и други защитници поискаха отвод на прокурор Гешев заради медийните му изказвания, с които е нарушил презумпцията за невиновност. Съдът отказа да уважи това искане с мотив, че то е несвоевременно.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички