При определени условия в София може да въвеждат "зелен" билет за градския транспорт


При определени условия в София може да въвеждат "зелен" билет за градския транспорт
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

2988

При превишени норми за замърсяване на въздуха над 200 mg/m3 в четири измервателни станции за въздуха в София в един ден или два последователни дни в две от станциите кметът на столицата ще има право да въведе т.нар. "зелен" билет и да ограничи движението в града. Това обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че на гърба на билета ще има изписана благодарност, за да може хората да се чувстват съпричастни.

Фандъкова се допълни, че системата за наблюдение на въздуха предстои да бъде допълнена с нови сензори. Кметицата на София обаче не коментира защо една от станциите е разположена на Копитото и не изкривява ли това резултатите.

По думите ѝ пред БНТ, решението за подобряване качеството на въздуха е подмяната на отоплителните системи с по-екологични.

В коментар за използването на съоръженията на Витоша Фандъкова уточни, че през 2007 година Столичен общински съвет (СОС) взима решение за приватизацията на общинско дружество "Въжени системи", за да може да се приватизира от частен собственик – от "Витоша ски".

"Групата на ДСБ единодушно е гласувала за приватизацията. В условията, които се гласуват, не се казва, че трябва да работят съоръженията, а да се изплатят и да се запази дейността им, но не и да работят. Тъй като апелирах да развалим договори, добре дошъл е всеки юрист, който дава аргументирани доводи за развалянето на договора", заяви Фандъкова.

"По-важното е софиянци да има възможността да използват планината през зимата и лятото. При всяко ново правителство правя срещи с министрите, които имат отношение към проблема", увери столичният кмет.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички