Приеха оставката на Валери Симеонов, сменя го Марияна Николова

Приеха оставката на Валери Симеонов, сменя го Марияна Николова
Източник: БГНЕС

Парламентът гласува поредните персонални промени в състава на правителството. Депутатите дадоха съгласието си да освободят Валери Симеонов като вицепремиер по икономическата и демографска политика и на негово място да назначат Марияна Николова - шеф на политическия съвет на Симеонов.

Промяната беше приета на повторно гласуване. Със 116 гласа "за" и 62 гласа "против", рокадата беше направена. Депутати от "Атака" не гласуваха, като сред тях беше лидерът на партията Волен Сидеров. От БСП и ДПС обосноваха гласовете си против с избора на заместник на Валери Симеонов, в лицето на Марияна Николова. Те подчертаха, че не са против оставката на Симеонов. 

За рокадата се разбра вчера, след като премиерът Борисов внесе персоналните промени в състава на Министерския съвет. До номинация на Марияна Николова се стигна след критични разговори за бъдещето на управляващата коалиция, продължили с часове в Министерския съвет.

Към настоящия момент Марияна Николова беше началник на кабинета на Валери Симеонов. Преди време се появиха снимки от къмпинг "Златна рибка" на Св. Влас, собственост на братя Диневи, на които Николова плажува със Симеонов и спекулации, че двамата са в интимни отношения.

ПГ на "БСП за България“ настоя министър-председателят Бойко Борисов да присъства в пленарна зала по време на обсъжданията и гласуването на оставката на вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Това обаче така и не се случи и вместо Борисов лицето на правителството се оказа друг вицепремиер - Красимир Каракачанов.

Дебатите бяха белязани от скандали. Прочетете повече ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.