Приемат оферти за тунел "Железница" до 27 ноември


Приемат оферти за тунел "Железница" до 27 ноември
Снимка: Thinkstock

3195

До 17:30 ч. на 27 ноември 2017 г. е крайният срок, в който могат да се подават офертите в обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел "Железница" на магистрала "Струма".

Агенция "Пътна инфраструктура" стартира нова открита процедура на стойност 250 млн. лв. без ДДС за Лот 3.1 Тунел "Железница".

Обществената поръчка е в 3 обособени позиции - за тунела с дължина 2 км, който ще бъде най-дългият досега изграждан у нас, и за пътя преди и след съоръжението. Това обособяване е необходимо, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да бъде завършен в срок.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Офертите ще бъдат отворени в 14:00 ч. на 28 ноември 2017 г.

В началото на месеца АПИ прекрати обществената поръчка за тунел "Железница" след забележки. Скандалът покрай тунел "Железница" гръмна, когато в началото на април бившият главен секретар на Агенция „Пътна инфраструктура“ Стефан Гайтанджиев бе обвинен, че е изнесъл документи от търга за изграждането на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“. Гайтанджиев е имал достъп до документите в качеството си на външен експерт в тръжната комисия. Останалите петима участници в комисията за били служители на АПИ. Достъп до нея са имали единствено членове на комисията и нейния председател. Достъпът се е осъществявал само с магнитни карти, които са се съхранявали при председателя на комисията и е следвало членовете на тази комисия да влизат в залата само по двама“, поясни тогава говорителят на Районна прокуратура – София Невена Зартова. Липсата на документи е открита от един от щатните членове на комисията, който уведомява шефа на АПИ.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички