"Принц" - първата компания в Габрово, която използва само "зелена" енергия

Източник: "Принц" ЕООД

Компанията за производство на луксозни кожени изделия "Принц" ООД се превърна в първото предприятие в община Габрово, използващо само "зелена" енергия. Това съобщиха от енергийната компания "Енерго-про".

Удостоверението за 100% енергия от възобновяеми източници беше връчено на Сергей Гилин - управител и собственик на габровската компания, от Богомил Недевски - началник отдел "Продажби на ключови клиенти" в "Енерго-про Енергийни услуги".

"От създаването на фирмата ни през 1991 г. до днес непрекъснато се стремим да произвеждаме продукти, които отговарят на изискванията на нашите клиенти - сподели г-н Гилин. - Смятам, че освен високото качество на нашето производство, ние сме длъжни да следваме "зелената идея" навсякъде в дейността си.

Радвам се, че благодарение на нашия енергиен доставчик "Енерго-про Енергийни услуги" се присъединихме към българските предприятия, които ползват изцяло енергия, произведена по екологичен начин, с което изразяваме отговорното ни отношение към природата, която ни заобикаля", заключи Сергей Гилин.

От енергийната компания "Енерго-про Енергийни услуги" уточниха, че дружеството е първият търговец на електроенергия в България, който започна издаването на удостоверения за 100 процента зелена енергия. До момента десетки фирми са притежатели на специалния документ, който се базира на Гаранциите за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие. Всяко удостоверение за зелена енергия има уникален номер, определен срок на валидност и се води в публичен регистър, който е със свободен достъп и се намира на интернет страницата на "Енерго-про Енергийни услуги".

"В последната година отчитаме тенденция за увеличение на ръста на използване на енергия, произведена изцяло от възобновяеми източници. За нас е чест, че все повече компании в нашата страна виждат в лицето на "Енерго-про Енергийни услуги" доверен партньор за доставка на 100 процента зелена енергия. По този начин, заедно с нашите клиенти, даваме своя принос за изпълнение на европейската директива за производство от ВЕИ и едновременно стимулираме по-ефективна и природосъобразна работа на българската икономика и индустрия", заяви г-н Недевски.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.