Припомняйте си тези 8 истини, когато всичко се обърка


Припомняйте си тези 8 истини, когато всичко се обърка
Снимка: Thinkstock/Guliver

4449

Има такива периоди в живота. Работата не върви, отношенията ви с половинката са разклатени, здравето ви е влошено, чувствате се депресирани и отчаяни. Знайте обаче, че ключът към щастието не се крие в липсата на проблеми, а в способността ни да се справяме с тях. От блога marcandangel.com съветват да си припомняте тези 8 неща, когато ви се струва, че нищо не става както трябва.

1. Болката е част от израстването. Понякога животът затваря една врата, за да ни покаже, че е време да поемем по нов път. С времето ще забравите болката, но ще остане ценният урок.

2. Всичко е временно. Сега сте разстроени, ядосани - това ще отмине. Само защото сега е трудно, не означава, че в бъдеще не ви очакват страхотни преживявания.

3. Притесненията и оплакванията не променят нищо. Спрете да се самосъжалявате, започнете да действате. Работете активно за промяната в живота си. Никой няма да го направи вместо вас.

4. Белезите ви са символ на вашата сила. Не се срамувайте от тях. Те означават, че болката е отминала и раната се е затворила.

5. Всяка пречка е стъпка напред. Тя ви учи да бъдете по-търпеливи, а удовлетворението от преодоляването ѝ е едно от най-хубавите чувства.

6. Негативността на другите хора не е ваш проблем. Не оставяйте горчилката и злобата на други да ви промени. И не приемайте нещата твърде лично - обикновено реакциите на хората са проекции на техни собствени проблеми, а не са свързани реално с вас.

7. Каквото трябва да се случи, ще се случи. Не можете да насилвате нещата. Ако се опитвате, само ще си причините стрес и мъка. Вярвайте на интуицията си и се възползвайте от шансовете, но и ценете това, което имате в момента.

8. Най-важно е да не се отказвате. Опитвайте отново и отново - да обичате, да мечтаете, да живеете разнообразно. Понякога трябва да минете през най-лошото, за да стигнете до най-доброто.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички