Продажбата на Нова телевизия официално бе финализирана


Продажбата на Нова телевизия официално бе финализирана
Снимка:

2672

"Адванс Медиа Груп" и MTG финализираха продажбата на Нова Броудкастинг Груп. Акциите, представляващи 100 % от капитала на дружеството, днес бяха прехвърлени на купувача, съобщиха от първото дружество.  

За изпълнителни директори на „Нова Броудкастинг Груп“ АД са назначени досегашните прокуристи - Вяра Анкова - професионалист с голям опит в телевизионното управление, и Николай Андреев – дългогодишен финансов директор. Силва Зурлева остава съветник на Борда.

Георги Домусчиев е новият Председател на Съвета на Директорите на „Нова Броудкастинг Груп“ АД. В Борда влизат още Тонка Генова - финансист и Николай Василчев - юрист.

В портфолиото на „Нова Броудкастинг Груп“ АД влизат 7 телевизионни канала. Компанията има 650 служители.

„Нашето желание е да поддържаме досегашната политика на „Нова Броудкастинг Груп“ на свободна и обективна медия, с високо качество на телевизионното и дигитално съдържание, лоялна към зрителите и коректна към партньорите. Ще инвестираме в ускорена модернизация на телевизията, в човешкия капитал и в създаването на все повече български продукции. „Нова телевизия“ ще бъде българска телевизия, подкрепяща българските сериали, филми и развлекателни програми", коментира Георги Домусчиев, изпълнителен директор на „Адванс Медиа Груп“ ЕАД.

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД е дъщерна компания на инвестиционния холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД , собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „Адванс Пропъртис“ ООД притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички