Продажбите на техника движат търговията на дребно

Продажбите на техника движат търговията на дребно
Източник: iStock/Guliver

През юни 2017 г. оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени намалява с 0.5% спрямо предходния месец.

В сравнение със същия месец на миналата година обаче данните сочат растеж от 2.6%, съобщава НСИ.

По традиция най-голям ръст се наблюдава при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 16.2% спрямо миналия юни. Търговията на дребно с разнообразни стоки се е увеличила за година с 13.9%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 8.5%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - със 7%. 

Намаление е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 16.2%.

В сравнение с май търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника расте с 2.2%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.1%.

Намаление е регистрирано при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.2%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.6%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.5%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - по 0.2%.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.