Прогнозата за печалбата на Apple се понижи заради iPhone XR

Прогнозата за печалбата на Apple се понижи заради iPhone XR
Източник: Getty Images/Guliver

Анализатори от инвестиционната банка Goldman Sachs понижиха прогнозата си за печалба на Apple след вчерашния анонс на нови смартфони от компанията. Това съобщават CNBC и TechNews.

„Apple представи нови iPhone, както се очакваше, но цената на модела iPhone XR с течнокристален дисплей се оказа по-ниска, отколкото предполагахме. Фактически той заменя два телефона – iPhone 8 и iPhone 8 Plus – и ни подтиква да снижим средната продажна цена на смартфоните и прогнозата за печалба, компенсирайки по-високата прогноза за броя на доставките”, коментира анализаторът Род Хол.

Сега експертите очакват печалбата на Apple за финансовата 2019 година да бъде 13,77 долара на акция, докато по-рано прогнозата сочеше 14,53 долара на акция. Но Goldman Sachs запазва рейтинга на акцийте на Apple на „неутрално” ниво.

Според прогнозата на Род Хол, в близките 12 месеца акциите на Apple ще поскъпнат до 240 долара, което е с 9% повече, в сравнение със стойността им при затваряне на борсата в сряда, 12 август.

iPhone XR е най-евтиният от обявените вчера смартфони на Apple. Моделът има същия процесор като флагманите iPhone XS и XS Max, но е оборудван с LCD екран вместо OLED и алуминиев корпус вместо стоманен.

Apple сравнява iPhone XR с модела iPhone 8 Plus, като изтъква, че времето за автономна работа на новия смартфон е увеличено с 90 минути.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.