Прокуратурата поиска документацията, свързана с ремонта на "Граф Игнатиев"


Прокуратурата поиска документацията, свързана с ремонта на "Граф Игнатиев"
Снимка: БГНЕС

2517

"Тепърва стартират проверките, получихме писмо от прокуратурата да бъдат предоставени всички документи. Искам да обърна внимание на едно - фирмата (бел. ред. - "Джи Пи Груп"), която поставя материала, е световно известна и тя също прави проверки по отношение на качеството на материалите и начина, по който се поставят." Това каза главният архитект на София Здравко Здравков относно прословутия вече ремонт на ул. "Граф Игнатиев" в София.

"Нашата цел е да завършим ремонта качествено и в срок. В процеса на строителството винаги стават промени", допълни още той.

Здравков уточни, че "Джи Пи Груп" направила настилки над 1 млн. кв. метра в цяла Европа. По думите му предложената последно подложка не е от рециклирани гуми, а качествен материал.

"Проектантът има своите грешки затова проектната документация се върна. Тя не касае само гумената подложка, а цялата безопасност", обясни още главният архитект на София. 

"Подменяме инфраструктурата, поставена през 1903 година, никой не обръща внимание на този факт", оплака се Здравков. По думите му проектанта Румен Борисов е отказал да смени проекта "и ходи по медиите да се оплаква."

Припомняме, че Борисов отказа да се занимава с проекта за подмяна на трамвайното трасе, защото се оказа, че има данни, че се работи с антивибрационни подложки (на фирма Pandrol), които първоначално не са били одобрени от комисията, която посочва "Джи Пи Груп" за победител в поръчката. При офертата "Джи Пи Груп" посочва, че ще работи с друг материал (на фирма Getzner), а "ПСТ" губи битката за проекта и една от причините е материала, с който в крайна сметка почва да работи "Джи Пи Груп". Пълни подробности за скандалната промяна, която изглежда като явно нарушение на Закона за обществените поръчки си припомнете ТУК!

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички