Прокуратурата започва проверка на КФН заради фалиралата "Олимпик"


Прокуратурата започва проверка на КФН заради фалиралата "Олимпик"
Снимка: БГНЕС

2452

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди извършването на проверка по повод прекратяването на дейността на клона на „Олимпик“ у нас, съобщават от прокуратурата.

Предмет на проверката са начина на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на Комисията, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор“ и на това управление, по отношение на конкретния застраховател.

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на „Олимпик“ в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана „Олимпик“ да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Припомняме, че кипърската застрахователна компания с клон в България "Олимпик" остана без лиценз и на практика фалира, като така над 200 000 българи останаха без задължителната застраховка "Гражданска отговорност", а много други могат да не получат полагащите им се обезщетения.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички