Прокуратурата: Има доказателства за извършено престъпление от страна на Семерджиев


Прокуратурата: Има доказателства за извършено престъпление от страна на Семерджиев
Снимка: БГНЕС

2133

До този момент са разпитани 4 свидетели, изискани са и са приобщени и документи. От събраните до този момент доказателства колегите са убедени, че е доказано извършено престъпление от общ характер, което е престъпление против реда на управление. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг във връзка с привличането като обвиняем на министърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, предаде „Фокус“.

„В конкретния случай се касае за отправяне на заплаха с уволнение от страна на министъра на здравеопазването по отношение на директор на изпълнителна агенция, за да назначи посочено от министъра за зам.- изпълнителен директор на същата агенция лице“, обясни тя.

„Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата е този орган на реда, срещу който е упражнена принудата“, уточни Румяна Арнаудова.

„Заплахата не е документирана със специални разузнавателни средства. Разполагаме с гласни доказателства на двама свидетели очевидци на този разговор“, посочи говорителят на главния прокурор.

Това е втори министър в служебното правителство на Огнян Герджиков, който попада в полезрението на звеното „Антикорупция” след като в петък срещу министъра икономиката Теодор Седларски започна проверка по сигнал за нередности при смяна на членове на Бордовете на редица държавни дружества.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички