Променят кардинално дизайна на Skype (Видео)


Променят кардинално дизайна на Skype (Видео)
Снимка: iStock/Guliver

2903

Софтуерният гигант Microsoft закупи Skype преди около 6 години и през това време периодично подобряваше дизайна и добавяше нови функции и възможности. Но сега компанията е решила да направи радикални промени в дизайна на приложението и обяви, че представя Skype от следващо поколение.

Последно време броят на месинджърите съществено се увеличи и те привличат потребителите, като предлагат далеч не само чат. В същото време Skype се използва предимно за аудио и видео разговори. В новия Skype е обърнато особено много внимание върху обмена на съобщения, пише Kaldata. Този раздел от интерфейса сега включва три части: търсене, чат и заснемане. Търсенето е многофункционално и дава възможност за търсене в чата, намиране на ресторанти, YouTube или Giphy съдържание в съобщенията. Чатът както винаги дава възможност за обмен на съобщения, файлове, емотикони.

Новият раздел Capture напомня на услугата Snapchat, само че вградена директно в Skype. По време на общуване е възможно да да се заснеме фотография или клип, които веднага да се изпратят. Към изображенията могат да бъдат добавени етикети, текстови коментари и други.

Сега в Skype е добавена новата функция Highlights, напомняща историята в Snapchat, Възможно е поставянето на няколко снимки или клипа и изпращането на тази история на приятелите. Те могат да ги разгледат и да добавят емотикони.

Новата версия на Skype първоначално излиза за мобилните устройства, като новата версия за Android започва да се разпространява от днес. Малко след това ще излезе обновяване за iOS, а след това за Windows и Mac.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички