Протестиращите майки с писмо до майките на министри и депутати

Протестиращите майки с писмо до майките на министри и депутати
Източник: Actualno.com/Румен Скрински

Майките на деца с увреждания от протестната инициатива "Системата ни убива" изпратиха писмо до майките на министрите в правителството и до майките на народните представители в парламента.

"Където и да сте. Там горе или тук долу, все поглеждате към децата си. Все се тревожите за тях. Сигурни сме. Знаем, че ги обичате, каквото и да казват за тях хората. Другите не ги обичат много, защото са политици, а те не са харесвани много. Но Вие ги обичате, защото сте майки и винаги ще бъдете такива за тях", пишат майките на деца с увреждания, които над 120 дни протестират под различни форми с искания към държавата за радикални промени в социалната система.

"Това е доживотна любов, а за нас освен обич, е и доживотна присъда. Защото и нас не ни харесват много... и децата ни не харесват. Говорете им, където и да сте, че са хора. Вие сте ги направили такива с грижи и любов. Утре няма да са политици и ще настояват да останат хора и Вие ще искате това", споделят майките в емоционалното си отворено писмо.

"Ние просто искаме да знаят, че и ние обичаме, и ние отглеждаме човеци, и ние искаме да сме хора. Днес, а не някога, защото нашият мандат няма край. Той е завинаги", завършва обръщението на майките на деца с увреждания към майките на министрите и депутатите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.