Проверяват случая с починалата родилка в Плевен

Проверяват случая с починалата родилка в Плевен
Източник: iStock/Guliver

Дали е сърдечен проблем или масивна белодробна емболия, ще кажат колегите съдебни медици и патоанатоми. Това каза заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков във връзка със случая с починала родилка след планирано секцио.

Жената е била приета в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен, като операцията е била насрочена предварително. Тя обаче умира, а бебето ѝ е в кома. Съпругът и роднините на родилката имат съмнения за лекарска грешка и се опасяват случаят да не се потули.

"В момента екип на "Медицински одит" е там и заедно с РЗИ-Плевен проверяват обстоятелствата около инцидента. Очакваме техните предварителни доклади", подчерта д-р Пенков и увери, че те ще бъдат публично оповестени веднага щом бъдат изготвени.

Преди да бъде извършено предварително плануваното секцио оценката е била, че жената е здрава.

„Създал се е тежък проблем по време на въвеждане в анестезия. Оттам са се водили, около час и нещо, реанимационни мероприятия, които за съжаление не водят до добър изход, а до летален. Това е изключително жалко, съболезнования на близките“, каза зам.-министърът.

Според него анестезиологът е бил лекар с много опит и стаж. Тежко остава състоянието и на новороденото дете, а лекарите все още продължават да се борят за живота му.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.