Проверяват всички обекти, в които се отглеждат коне

Проверяват всички обекти, в които се отглеждат коне
Източник: Facebook/Венцислав Венков

По заповед на изпълнителния директор на Българската агенция за безопасността на храните (БАБХ) д-р Дамян Илиев от днес започват масови проверки на животновъдни обекти, където се отглеждат еднокопитни животни. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

Проверката е във връзка с констатирания случай на нехуманно отношение и нерегламентирано движение на коне в Осоговската планина край Кюстендил.

Директорите на регионалните структури на агенцията трябва да създадат организация за поетапното извършване на документални и физически проверки на обекти и на пасища за спазване изискванията на действащото законодателство в областта на хуманното отношение, идентификацията и здравеопазването на еднокопитните животни.

Проверките на обектите ще бъдат извършвани съвместно с представители на общинската администрация. Директорите на Областните дирекции по безопасност на храните ще докладват всяка седмица на изпълнителния директор за всички констатирани нарушения в действащото законодателство и за предприетите от тях действия за отстраняване на констатираните несъответствия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.