Пуснаха движението през тунел "Ечемишка"


Пуснаха движението през тунел "Ечемишка"
Снимка: БГНЕС

2195

Движението през тунела "Ечемишка" на АМ "Хемус" вече е пуснато.

За 5 дни се свърши повече работа, отколкото за 5 години. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков, след като инспектира тунела, където преди дни загина жена заради паднало осветително тяло.

„Искам специално да благодаря на регионалния министър Попниколов за това, че съумя да организира за изключително кратко време този ремонт - абсолютно необходим и задължителен, тъй като ако не беше направен за това кратко време, много дълго щеше Северна България да бъде практически затворена”, заяви Герджиков.

„Искам да благодаря на всички участвали в тези ремонтни дейности - всички строители, които работиха денонощно. Затова ще ги поканя в Министерски съвет, за да изразя личната си благодарност към тях”, посочи още служебният премиер, цитиран от БГНЕС.

Служебният регионален министър Спас Попниколов също изказа благодарност на всички екипи, които са работели денонощно при екстремни условия. „Искам да се извиня и на гражданите за причиненото неудобство във връзка със затварянето на тунела, но бяхме длъжни да осигурим безопасното преминаване през него”, заяви той.

„Относно проверките, които се направиха по другите тунели и мостове - има тунели в критично състояние. Възложил съм анализ на риска и да бъдат предложени краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяването на тунелите и при ползването им при нормални експлоатационни условия”, посочи Попниколов.

Министърът коментира, че тунелите по магистралите по принцип са ново строителство и би трябвало да не са в частта критични. „Дал съм срок до 15 февруари да ми предоставят анализа на риска и доклада”, посочи още Спас Попниколов.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички