Пътят Слънчев бряг - Бургас готов до лятото, ако не вали много


Пътят Слънчев бряг - Бургас готов до лятото, ако не вали много
Снимка:

4657

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов провери напредъка на строителните работи на път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в отсечката между Ахелой и Поморие, и на обходния път на Ахелой. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Всяка седмица екипите на АПИ и на изпълнителите провеждат съвещания на обекта, за да може всички текущи въпроси да се решават веднага, за да се скъси максимално строителният график и обектите да бъдат завършени колкото се може по-бързо.

"И на двата обекта се работи с бързи темпове. За кратко време значително е напреднало изпълнението на моста над река Ахелой, както и останалите строителни дейности. Ако в следващите месеци не паднат много дъждове, които да възпрепятстват качественото изпълнение на предвидените строително-монтажни работи, сме амбицирани за летния сезон почиващите в Слънчев бряг, Несебър и останалите курортни селища, да пътуват по четирилентов път", заяви инж. Атанасов.

След изграждането на второто платно в участъка между Ахелой и Поморие път I-9 Слънчев бряг – Бургас ще бъде с две отделни платна с по две ленти за движение в посока, а обходът на град Ахелой ще осигури преминаването на транзитния трафик.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички