Япония ще намали инвестициите си на Острова при Brexit

Япония ще намали инвестициите си на Острова при Brexit

Великобритания ще е по-малко атрактивна за японски инвестиции, ако излезе от ЕС. Това заяви японският премиер Шинзо Абе, който посети Острова и се срещна с колегата си Дейвид Камерън. В края на юни британците ще трябва да решат на референдум дали страната им да остане част от европейския блок.

„Вот за напускане ще направи Обединеното кралство по-малко атрактивна дестинация за японски инвестиции… Около 1000 японски компании работят във Великобритания, като осигуряват 140 000 работни места… Много от тях избират Острова точно защото е порта към ЕС”, заяви Абе, цитиран от БГНЕС.

Камерън от своя страна припомни, че японските инвестиции във Великобритания се равнявали на 38 милиарда паунда (48 милиарда евро) в края на 2014 година и са имали огромна роля във възраждането на автомобилната промишленост на Острова.

Nissan е най-голямата такава компания в страната.

По-добре е за светът Великобритания да остане в ЕС, допълни Абе. Той още заяви, че страната му предпочита да преговаря търговски сделки с Европа и ЕС като едно цяло, а не с отделни страни.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.