Япония въвежда данък за излизане от страната

Япония въвежда данък за излизане от страната
Източник: iStock/Guliver

Япония въвежда нов данък в размер на около 9 долара за излизане от страната на всички пътници, независимо от тяхната националност. Той ще бъде включен в цените на билетите за самолети или круизни кораби, предаде ТАСС.

Така туристите, пътуващи за чужбина, не трябва да предприемат никакви допълнителни действия, например, като плащане на таксата в специална каса или нещо подобно.

Данъкът не се разпространява върху децата до 2-годишна възраст, транзитните пътници, напускащи Япония в течение на 24 часа, на хората, които се депортират, а също така върху тези, които са се оказали в страната заради извънредни ситуации, като непредвидено кацане. Той също така няма да действа по отношение на чуждестранните дипломати и техните морски или въздушни екипажи.

Японските власти предвиждат да похарчат събраните средства за развитие на инфраструктурата в навечерието на летните Олимпийски игри в Токио, които ще се проведат през 2020 г. Според предварителните изчисления новият данък ще носи по около 460 милиона долара ежегодно.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.