Японски компании се изтеглят от Великобритания заради Brexit

Японски компании се изтеглят от Великобритания заради Brexit
Източник: iStock

Японският външен министър Таро Коно заяви, че Токио е дълбоко загрижено за сценарий, при който не се сключва сделка при оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС, като добави, че подобен сценарий ще окаже много негативно влияние върху японските компании във Великобритания.

Японският дипломат Коно каза пред BBC, че някои компании от неговата страна вече са започнали процес на изтегляне на авоарите си от Обединеното кралство в други страни на Европа, предаде БГНЕС.

Той изрази своята загриженост относно въздействието на твърд Brexit върху автомобилната индустрия, като се опасява, че това може да окаже влияние технически на митническите проверки. Коно също така предупреди кандидатите, които се борят да заместят Тереза Мей, че японските инвестиции ще напуснат Великобритания при изтеглянето ѝ от ЕС без споразумение.

Според Коно Токио е поискало от британското правителство да изясни въздействието на Brexit върху японските фирми, опериращи във Великобритания.

Говорейки за търговските отношения между Великобритания и Япония, министърът изрази съмнение, че споразумение за свободна търговия може да бъде договорено преди крайния срок от 31 октомври.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.