Японски служител бе наказан, защото отишъл на обяд 3 минути по-рано

Японски служител бе наказан, защото отишъл на обяд 3 минути по-рано
Източник: iStock/Guliver

Япония отново изуми света с изключително строгите си правила за точност. 64-годишен държавен служител бе наказан, а началниците му публично се извиниха по телевизията, за това, че излязъл в обедна почивка 3 минути по-рано от установения час. 

Служителят е от град Кобе и работи в институция, поддържаща водните басейни. Всъщност провинението му не било еднократно - установило се, че в продължение на 7 месеца точно 26 пъти е отивал на обяд с по 3 минути по-рано. По тази причина е бил глобен и наказан, пише The Guardian.

По-висшите служители от институцията пък специално се свързали с медиите и организирали пресконференция, на която публично се извинили за поведението на подчинения си.

Наскоро в Япония бе приет закон за работното време, който цели да регулира известната по цял свят със стреса си работна среда в страната. Според новите правила един служител не може да полага повече от 100 часа труд в извънработно време на месец.

Япония е сред страните, в които се извършват най-много самоубийства, като стресът от работата е една от основните причини.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.