Работодатели могат да наемат за стаж безработни до 29 г. по "Младежка заетост"

Работодатели могат да наемат за стаж безработни до 29 г. по Младежка заетост

По схема "Младежка заетост", финансирана по ОП "Финансиране на човешките ресурси", работодатели могат да наемат за стаж или обучение безработни на възраст до 29 години.

Работодателите получават в рамките на шест месеца парите за заплати и осигуровки на младите, които стажуват. За тези, които се обучават, се плащат 90 процента от минималната заплата за същия период. Още шест месеца работодателят получава средства за социални и здравни осигуровки, ако след края на стажа остави на постоянен трудов договор наетите по схема.

Работодателят, възползвал се активно от схемата "Младежка заетост", вижда рекламата по телевизията, решава и отива в бюрото по труда "Възраждане". Получава разяснения и кандидатства. Подбира младежите след серия от интервюта.

"На тези интервюта запознах младежите с това, което им предстои, какво очаквам аз от тях и какво ще се случи след завършване на тази схема. Стартирах с осем младежи, пет останаха на работа. В момента имам още три-четири разкрити работни места", обясни работодателят Георги Георгиев пред националното радио.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.