Радев също подкрепи протеста на превозвачите

Радев също подкрепи протеста на превозвачите
Източник: БГНЕС

Искам да изразя своята абсолютна подкрепа към вашите искания, към предприетите от вас действия и намерение за справедливи протести. Това каза държавният глава Румен Радев преди среща с представители на транспортния бранш.

„Изразявам уважението си към вашата дейност, която не само има огромен принос към българската икономика, като принос към БВП и трудовата заетост, тя осигурява препитание на много семейства. Аз съм с вас. Точно вашите справедливи искания дават повод всички институции в България да са обединени в подкрепата си към вас“, заяви държавният глава.

По думите му нещата явно не могат да се решат за един ден, а борбата трябва да се води в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. 

"Вашата борба е справедлива, защото предприетите действия и желание за промени по пакета „Мобилност“ са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора. Това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи“, обяви президентът.

„В президентската институция поддържаме редовна комуникация с нашите представители в европарламента. Последно снощи говорихме подробно с Петър Курумбашев какво точно и как ще бъде внесено в Комисията по транспорт. Очакваме оттам нататък гласуването. Надявам се вашият справедлив протест да повлияе“, каза Румен Радев.

По-рано днес правителството също обяви, че подкрепя исканията на българските превозвачи.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.