Радев: Младите хора са по-важни от чуждестранните инвестиции

Радев: Младите хора са по-важни от чуждестранните инвестиции
Източник: БГНЕС

За мен младите хора са по-важни от чуждестранните инвестиции - ако нещо не им харесва, заедно трябва да го променим. Това каза държавният глава Румен Радев по време на откриването на форума „Кариера в България? Защо не“.

Виждам бъдеще за България във всеки образован млад човек. В началото на седмицата откривах новата учебна година в Националната гимназия за древни езици и култури. Пожелах на учениците какъвто и път да изберат за образование, за професионална реализация, с каквото и да се занимават в бъдеще, винаги мислите им да бъдат за България. Вярвам, че самият факт, че вие отново сте тук, където са вашите корени, семейства, близки, приятели, е точно защото се водите от мисълта за България“, каза държавният глава, цитиран от "Фокус".

Президентът изрази надежда, че с форуми като този младите хора ще направят правилния избор, когато поставят на везната по-доброто заплащане, по-добрите условия от една страна и емоционалната връзка със земята, където са направили първите си стъпки.

"За мен вие сте по-важни от чуждестранните инвестиции в България. Вие идвате тук със знания и опит за нови обществени модели и бизнес отношения, за нови стандарти, от които България има остра нужда, за да преодолее изоставането и да поеме по пътя на една всеобхватна модернизация. Това, като капитал, което вие сте концентрирали в себе си, струва много повече от парите“, заяви той.

По думите му младите хора идват в България с нов заряд на непримиримост към несправедливостта и беззаконието. „За мен е много положително това, което разбрах и от организаторите, че все по-голям е интересът, който проявявате към хуманитарните професии. Ако нещо не ви харесва в България днес, то ние заедно трябва да го променим. Сигурен съм, че вие сте между хората, които не робуват на всеизвестни тези като „Тук е така“, „Това не е моя работа“ или пък „Нищо не зависи от мен“. Напротив, ако искаме да променяме нещо, то това зависи от нас“, зави още Румен Радев.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.