Райчев за политиците с изгодни имоти: Наказанието е само изборно

Райчев за политиците с изгодни имоти: Наказанието е само изборно
Източник: БГНЕС

Абсолютно очевидно е, че има нещо зад кулисите, има някаква договорка. Това е детска работа – почват обяснения, забравих си бележника, трамваят закъснява. Това коментира социологът Андрей Райчев по повод апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов, закупени на преференциални цени в столичния квартал "Изток".

И добави – предизборно е, но не в смисъл, че предстоят изборите, а че наказанието за тези хора е само изборно. Сигурен съм, че всичко е законно, изпипано и в съда ще се докаже, наказанието е политическо, каза още Райчев.

Според него след като историята излезе от "Радио Свободна Европа", за която е ясно, че е американска държавна медия, последното, което може да се внуши, е, че САЩ ще сваля Цветанов. Напомни още как Цветанов влезе в политиката – като заложил апартамента си. Тази демагогия напълно се плати, добави Райчев и се поинтересува как ще реагира Бойко Борисов.

В защита на Цветанов и останалите се изказа Георги Харизанов.

Има заменена квадратура на необзаведено жилище с квадратура на обзаведено жилище и доплащане на разликата по 1500 евро на квадрат, заяви Харизанов специално на Цветанов. Как излиза различна цената, за апартаменти в един и същ квартал, попита той пред Нова телевизия. И посочи, че Румен Овчаров, работил цял живот "държавен чиновник", имал подобен апартамент, Елена Йончева също имала имоти в София и си ги купувала, докато премиер бил Сергей Станишев. Все пак Харизанов обясни, че било хубаво, че прокуратурата почнала проверка (бел. ред. – тя почна проверка за случая на Цветанов) и добави, че голямата разлика между другите партии и ГЕРБ била, че в ГЕРБ прегрешилите се разделят с политическата си кариера.

Припомняме, че Харизанов беше директор на държавното предприятие "Напоителни системи" и преди 5 години беше пребит с метални тръби. Харизанов беше разследван за неизгодна сделка, ощетила "Напоителни системи" - за съзнателно сключване на неизгодна сделка с метални тръби, която е ощетила дружеството с над 560 000 лв., но отрече понесеният побой да е свързан с "Напоителни системи".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.