Район "Младост": Арестът на Иванчева е активно мероприятие в стил ДС

Район Младост: Арестът на Иванчева е активно мероприятие в стил ДС
Източник: БГНЕС

Категоричното мнение на ръководството на Район "Младост" е, че задържането на Десислава Иванчева е активно мероприятие в стил "Държавна сигурност" (ДС). Това заяви пред Actualno.com пиарът на "Младост" Петър Кърджилов. Той е категоричен, че става дума за подхвърлен сак с пари и организирано задържане на кметицата заради това, че е засегнала "много строителни интереси" в района.

Припомняме, че Иванчева бе задържана при съмнения за получаване на подкуп при зрелищна акция в центъра на София малко преди 14:00 часа днес, 17 април. Кметицата е била хваната със сумата от 70 000 евро. Това е била само първата вноска от поискани от Иванчева 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж, съобщи Нова телевизия.

Кърджилов заяви също така, че е задържана и заместник-кметът на "Младост" Биляна Петрова. По думите му в момента представители на новия Антикорупционен орган и полицията се намират в кабинета на Десислава Иванчева. Освен това той разказа, че служители на администрацията не са пускани да излизат от Общината и ще останат там до 17:00 ч. Гражданите, които се намират на територията на сградата, могат да излязат оттам само след като представят документ за самоличност пред органите на реда.

По-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че Специализираната прокуратура провежда разследване за корупционни престъпления в Община "Младост". "Разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). В момента се извършват претърсвания и разпити на свидетели.

Междувременно адвокат Върбан Върбанов, на когото Иванчева се е обадила, каза, че не може да коментира твърдения, които идват от медиите, относно стойността на подкупа, с който е хваната кметицата. Към момента Върбанов заяви, че нищо не знае по случая, а само, че се "провеждат процесуално-следствени действия". По думите му Десислава Иванчева емоционално е посочила неговия телефон, но засега той не е официално неин защитник.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.