Разкриха как се краде гориво от БДЖ (СНИМКИ)

Разкриха как се краде гориво от БДЖ (СНИМКИ)
Източник: БГНЕС

Служители на "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Специализираните полицейски сили са разкрили извършителите на кражба на около тон дизелово гориво. То е било в пластмасови туби с различна вместимост.

Горивото е превозвано с 3 леки автомобила, които са управлявани от служители на БДЖ. Мъжете системно го източвали от цистерни, превозвани с различни влакови композиции. Задържани за срок от 24 часа са двама мъже от Айтос и мъж от село Кликач.

При претърсване на жилищата на задържаните са намерени и иззети множество туби съдържащи още близо тон и половина гориво. Установено е, че то е продавано на черния пазар на по-ниска цена.

Полицейските служителите от отдел "Криминална полиция" са разкрили и схемата на системно извършваните кражби. Тримата мъже, в качеството си на длъжностни лица са имали достъп до композираните на гарите "Дружба" и "Нова" влакове, които са превозвали дизелово гориво.

Източвали са директно от цистерните, превозвайки откраднатите количества с леките си автомобили, след края на работната смяна. Мъжете са задържани веднага след извършване на поредната кражба.

Дизеловото гориво е иззето, а работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата мъже продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас и ОДМВР – Бургас.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.