Разликата между изтриване и деактивиране на профил във Facebook

Разликата между изтриване и деактивиране на профил във Facebook
Източник: Getty Images / Guliver

Доста хора се чувстват уморени от социалните мрежи и обмислят или да ги напуснат завинаги, или поне да си починат от тях за известно време. Ако и вие сте сред тях, добре е първо да сте наясно какво значи да изтриеш профила си във Facebook например и какво - да го деактивираш. От MakeUseOf дават някои разяснения.

Деактивирането е за хора, които не са напълно сигурни, че искат да напуснат Facebook. То означава, че просто избирате да игнорирате социалната мрежа за известно време, тъй като с тази опция профилът ви ще бъде спрян за определено от вас време, но след това можете да си върнете достъпа до данните.

При изтриването няма връщане назад. Ако изтриете профила си, няма да можете да се върнете към него след време и няма да разполагате с онова, което сте получавали или изпращали.

Могат ли хора да ви намират във Facebook, ако сте деактивирали профила си?

Ако някой извърши търсене с името ви на сайта на Facebook, профилът ви няма да се покаже в резултатите. В този смисъл, деактивирането е като временно изтриване – профилът ви е ‘изчезнал’, но след време можете да се върнете към него.

Ще изчезнат ли коментарите ви след деактивиране?

След деактивирането целият ви потребителски профил изчезва, но коментарите, които сте направили – не. Facebook държи на спомените. Компанията обича да ни кара да сме носталгични към миналите месеци и години и да ни напомня колко дълго сме използвали социалната мрежа. Ето защо вашите коментари няма да изчезнат. Вашето име ще продължи да се показва като обикновен текст (тъй като връзката с профила ви е прекъсната), а изображението на потребителския ви профил се заменя с икона по подразбиране.

Как да активирате отново профила си?

Ако сте деактивирали профила си във Facebook, всичко, което трябва да направите, е да влезете в него след известно време. Можете да промените паролата си, ако сте я забравили, но след това ще получите отново достъпа си, тъй като профилът ви все още съществува, както и вашата лична информация и предишни съобщения и коментари.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.