Разнопосочно представяне на петрола в първия ден от февруари

Разнопосочно представяне на петрола в първия ден от февруари
Източник: iStock/Guliver

В началото на новия месец петролът се раздвои между надеждите, че САЩ и Китай ще изгладят търговските спорове помежду си, и тревогите около забавящата се китайска икономика. Това съобщава Reuters.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняват с 0,07% до 53,25 долара за барел. Сортът Брент обаче поскъпва с 0,39% до 61,89 долара за барел.

Петролните фючърси са подкрепени от доброто представяне на капиталовите пазари – азиатските борси отбелязаха четиримесечни върхове в петък заради надеждите САЩ и Китай да постигнат търговско споразумение.

Цените на петрола обаче са и под натиск от последните данни за китайската икономика, които показват, че дейността на заводите се е свила до най-ниското си ниво за последните три години през януари в условията на спад на поръчките. Това засилва опасенията, че забавянето на втората по големина икономика в света се задълбочава.

Петролните пазари са подкрепени и от намаляването на доставките от страна на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.