Разрешиха на Apple да отвори свои магазини в Индия


Разрешиха на Apple да отвори свои магазини в Индия
Снимка: Getty Images/Guliver

2560

След оповестените мащабни реформи спрямо преките чуждестранни инвестиции в страната, Apple най-накрая получи разрешение за разпространение на продуктите си в Индия. Това е значителен стимул за продажбите на технологичния гигант и амбициите му за завладяване на най-бързо развиващия се пазар за смартфони в света на фона на спад на продажбите навсякъде другаде, съобщи Mashable.

По-рано Apple отправи искане към индийското правителство за отмяна на закона за зареждане на магазините с местна стока. Сега компанията подава ново искане за отваряне на неин магазин на територията на Индия. Самият изпълнителен директор Тим Кук се срещна с индийския министър-председател, за да обсъдят плановете за разпространение на продуктите на Apple в страната. Предложението на Кук за продажба на ремонтирани смартфони на по-ниски цени беше категорично отхвърлено с оглед на риска от увеличаване на отпадъците.

За разлика от други производители на смартфони (Xiaomi, Samsung и Micromax), Apple продължава да внася своите продукти в Индия през Китай, което многократно увеличава цената им. Индийското правителство от своя страна предлага облекчения при уреждане на бизнес регулации на тези производители, които се включат в инициативата „Направено в Индия“.

Въпреки че делът на Apple на пазара на смартфони в Индия е една 2%, компанията отчита раздвижване на продажбите в последната година, благодарение на политики за обратно изкупуване на телефони и агресивни кампании за отстъпки. Регистриран е 56-процентов ръст на продажбите за последното тримесечие, с оглед на повишаването на търсенето на iPhone. 

 

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички