Разследват висш държавен служител за злоупотреби и взимане на подкупи

Разследват висш държавен служител за злоупотреби и взимане на подкупи
Източник: iStock/Guliver

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прави проверка на информация за приближено лице до политически лидер, съобщиха от пресцентъра на Комисията.

Същото лице, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия, посочват от КПКОНПИ.

По същия случай се извършва и втора проверка за изнасяне на информация от служител на Комисията към същото това лице. Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата.

От Комисията отбелязват, че атаката срещу нея идва от двама олигарси и една политическа партия - "за което има 2,2 млрд. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това".

От КПКОНПИ отбелязват още, че във връзка със свикания Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) е предоставен доклад на 5 април до президента на Република България относно постигнати резултати в противодействието на корупцията.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.