Ремонтите на Северната тангента ще приключат до 25 октомври


Ремонтите на Северната тангента ще приключат до 25 октомври
Снимка:

3075

До 25 октомври ще приключат ремонтите на Северната скоростна тангента, те ще са за сметка на изпълнителя. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „БСП за България“ Любомир Бонев за Северната скоростна тангента.

Аврамова припомни, че Северната скоростна тангента е изградена по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013.

„Обектът все още е в гаранция и всички установени дефекти от гаранционен характер през този срок се отстраняват от изпълнителя консорциум“, каза още Петя Аврамова. По думите ѝ за отстраняване на дефектите не се разходват средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). „При констатиране на дефекти Агенцията информира изпълнителя за тях и оказва срока за тяхното отстраняване. Задължение на строителя е да осигури нужните средства, да организира и изпълни необходимите ремонтни работи качествено и в срок. В този смисъл фирмата изпълнител няма ангажимент да декларира пред АПИ средствата, които е вложила за ремонтните дейности“, заяви още Аврамова и уточни, че АПИ следи ремонтните работи.

Тя допълни, че поради пропадане на фуги на мостови съоръжения на жп надлез и на мост над река Владайска се е наложило извършването на гаранционни ремонтни дейности, изпълнявани към настоящия момент.

„Във връзка с провеждания ремонт на Северната скоростно тангента е въведена временна организация и безопасност на движението, която е съгласувана със сектор „Пътна полиция“, Столична община и Областно пътно управление – София. Съгласно заповедта ремонтните дейности следва да приключат до 25 октомври 2018 г.“, допълни министърът. Аврамова добави, че Столична община е декларирала своите намерения за изграждане на пътна мрежа, която да осъществява връзка между градската територия на общината с тангентата.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички