Ремонтът на бул. "Дондуков" ще приключи чак през октомври


Ремонтът на бул. "Дондуков" ще приключи чак през октомври
Снимка: БГНЕС

2749

Ремонтът на булевард "Дондуков" няма да приключи до средата на септември, каквито бяха плановете, а ще продължи до края на октомври, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Причината е забавянето на началото на работата, заради съгласуването на проекта с министерството на културата. Така една от ключовите пътни артерии в града ще обърква трафика и след края на отпускарския сезон.

Както е известно министерството на културата не прие идеята на общината паветата да се запазят само в зоната на трамвайните линии, а пътните платна да са асфалтови. Общината ще изпълни това искане, но заради тежкият трафик по булеварда, за първи път в София, под паветата ще се постави бетонова основа.

От думите на Фандъкова стана ясно, че общината не смята да се съобрази с позицията на министерство на културата да се запазят и паветата на ремонтиращия се бул. "Прага". "Там разрешението за строеж е от преди заповедта на министерството, изпълнителят също е избран преди това", аргументира се кметът на София.

Йорданка Фандъкова допълни, че докато за "Дондуков" подобно искане е разбираемо, защото той се намира в историческия център на София, то при "Прага" става дума за къса отсечка, свързваща асфалтирани улици. Кметът подчерта, че навсякъде, където има възможност, стремежът е да се запази паважната настилка, като ще има и възстановителни работи по нея.

Фандъкова отбеляза, че в близките години не се предвижда основен ремонт на пътните платна на бул. "Цар Борис III". Общината е получила обаче европейските средства за обновяване на трамвайната линия, по която се движи петицата.

Предвижда се и закупуването на 13 нови трамваи, които да се движат по трасето, така че то да стане едно от най-удобните и бързи в София. С европейски средства ще се ремонтират и релсите на трамваите по улица "Каменодлеска".

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички