Ресторантьорската верига на Джейми Оливър е в колапс

Ресторантьорската верига на Джейми Оливър е в колапс
Източник: Getty Images/Guliver

Веригата ресторанти на известния британски готвач Джейми Оливър бе обявена в несъстоятелност. Застрашена е работата на близо 1300 служители, пише BBC.

Групата, в която се включват веригите заведения Jamie's Italian, Barbecoa и Fifteen, сега попада под грижите на KPMG, които ще работят за преобразуването. 25 ресторанта са засегнати от мярката, като 23 от тях са с марката Jamie's Italian.

"Осъзнавам колко е тежко това за всички, които то засяга. Искам да благодаря на клиентите, които ни подкрепяха през последното десетилетие, беше удоволствие да ви обслужваме", заяви Джейми Оливър. 

"Започнахме с Jamie's Italian през 2008 г. с намерението да променим вечерянето във Великобритания с повече стойност и по-качествени продукти, с по-високи стандарти и страхотен екип, който споделяше моята страст за добра храна и обслужване. И го постигнахме", допълва готвачът.

Джейми Оливър е едно от най-известните лица в кулинарията. Има редица телевизионни предавания, излъчвани в десетки страни, издал е и много готварски книги. Ресторантите му обаче се сблъскаха с трудности през последните две години. На Оливър му се наложи да спре и издаването на кулинарното си списание Jamie, което излизаше в продължение на 10 години.

Богатството на британеца се изчислява на близо 240 млн. паунда.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.