Ричард Брансън предвижда „секси хотели“ в Космоса


Ричард Брансън предвижда „секси хотели“ в Космоса
Снимка: Getty Images/Guliver

8029

Представете си, че се събуждате в космически кораб, който обикаля около луната. Прекарвате деня в разходка в космическото пространство около кораба и след това се прибирате обратно в луксозната си стая, която е част от хотел, който се носи в пространството.

Звучи ви като мечта? Или като откъс от научнофантастична книга?

За вас може би да, но не и за британския предприемач Ричард Брансън, който предвижда, че всеки обикновен човек в бъдеще ще има възможността да лети в Космоса свободно.

„Наистина бих искал да има „секси“ хотели  на Virgin там горе, в които хората да спят в шушулки, да стават и после пак да си лягат в своята шушулка“, казва Брансън в интервю за Mashable.

Ексцентричният предприемач споделя също, че иска всички хора по света да са свързани помежду си, защото в противен случай всичко се забавя.

„Искам Virgin Galactic да бъде част от всичко това и да участва в изследването на дълбокия Космос. Стивън Хокинг, който един ден ще лети с Virgin Galactic, иска да колонизира други планети, за да имат земляните опция за бягство, ако се случи някакво страшно бедствие тук на земята. Предполагам, че след 100 години, ще сме успели да колонизираме поне Марс“, сподели вижданията си за бъдещето Брансън.

Хокинг има билет за полет в суборбиталното пространство, което планира да извърши компанията на Брансън с кораба Virgin Galactic SpaceShipTwo. Това ще се случи веднага щом совалката е готова за първата си космическа мисия с туристи.

Засега Стивън Хокинг е единственият пътник, който не трябва да плаща своето пътуване, билетът, за което струва около 250 хил. долара. В книгa, публикувана от The Guardian, физикът твърди, че хората трябва да се подвизават свободно из космоса, в името на великите приключения и оцеляването на нашия вид.

Virgin Galactic вече е стартирала провеждането на тестови полети, но все още не е ясно кога точно ще може да вози и пътници на борда.

Фатален инцидент по време на изпитателен полет през 2014 г. унищожи първата космическа совалка на компанията – SpaceShipTwo. Новата ѝ подобрена версия се нарича Unity и е кръстена от самия Хокинг, който казва, че за него ще е истинска чест един ден на полети в орбита с нея.

„Важното е възможно най-много хора да полетят, така че да имат възможността да видят нашата красива земя, гледана отгоре“, обяснява Ричард Брансън.

Милиардерът не е единствен в мечтите си за покоряване на нови планети. Наскоро основателят на SpaceX Илън Мъск заяви, че иска да се увери, че човешката раса е защитена от унищожение от бедствия и според него това може да стане чрез създаването на град на Марс.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички