Ричард Брансън: В бъдеще уикендите ще бъдат по три или четири дни

Ричард Брансън: В бъдеще уикендите ще бъдат по три или четири дни
Източник: Getty Images/Guliver

Не ви допада да работите от 9 до 17 ч. от понеделник до петък? Бъдете спокойни - според британския милиардер Ричард Брансън тази практика ще изчезне.

"Идеята за пет работни дни и два почивни се е интегрирала в обществото, но не в нея е бъдещето", пише той в блога си. Според него причината се крие в технологиите, които коренно ще променят професиите на хората.

"С прогреса на технологиите количеството работа, което трябва да бъде извършвано, ще намалява. Иновациите ще движат индустриите напред и ще разчитаме по-малко на човешката ръка. Автономните коли и дроновете за доставки вече са факт. Машините ще се използват за все повече професии. В недалечно бъдеще дори ще има самолети, които се управляват сами", смята Брансън.

За разлика от други фигури в технологичната индустрия обаче, той вижда във всичко това повече възможности, отколкото проблеми.

"Ако правителствата и бизнесите са умни, развитието на технологиите може да има изключително позитивен ефект върху хората по цял свят. Технологиите могат да създадат по-умни работни практики. Ще имат ли хората в бъдещето тридневни или четиридневни уикенди? Със сигурност", твърди милиардерът.

Ричард Брансън е собственик на групата Virgin, а състоянието му се изчислява на 4,9 млрд. долара по данни на Forbes.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.