Родилното отделение в ямболската болница отново заработи

Родилното отделение в ямболската болница отново заработи

След повече от два месеца със затворено „Родилно отделение“, ямболската болница отново е готова да посреща новия живот. Спасението за ямболското „Родилно“ идва от Пловдив - неонатологът д-р Константин Колишев от Университетска болница „Пълмед“ вече работи в Ямбол.

„Първото, това е острата нужда и опит за спасяване, искам да помогна на колегите си и на второ място тези мили сантименти. В Ямбол съм работил, след като завърших. Като млад лекар бях по-разпределение три години. Тогава имаше разпределения, между 1978- 1980 г.”, сподели д-р Константин Колишев пред Нова телевизия.

Заради кризата с кадрите, преди време ямболската болница опита да се справи с проблема чрез пътуващи лекари от Стара Загора. Сега от лечебното заведение се надяват решението да е трайно. „До обяд ще работя и съм на разположение, когато има раждания на повикване. Работата трябва да бъде всеотдайна. Чувствам себе си, че завинаги ще остана”, каза д-р Константин Колишев.

От болницата са се погрижили неонатологът да се чувства вкъщи в града им. „Истински лекар, който пожела. Ние му осигурихме битови условия за живеене - имам предвид квартира“, коментира директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“- Ямбол д-р Панайот Диманов.

Лекарят има 40 години стаж в неонатологичното отделение. „Новородените бебенца са като цветята. Когато го полееш, когато му дадеш помощ, тръгва както трябва.“, добавя лекарят.

Д- р Колишев е работил и зад граница - в Либия и Кувейт. Извън сантимента, пътят от Пловдив до Ямбол е и път на лекарското призвание за самия него.

„Като единствена областна болница в Ямболска област и единствена болница, в която се извършваха раждания, направихме много големи усилия, търсихме лекар неонатолог в цяла България.”, разказа директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“- Ямбол д-р Панайот Диманов.

Снимка: Архив

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.