Родителите на най-успешните деца правят тези 4 неща различно

Родителите на най-успешните деца правят тези 4 неща различно
Източник: iStock/Guliver

Да отгледаш детето си здраво и в безопасност е топ приоритетът на повечето родители. Как обаче да го поставиш на правилния път към успеха? Според Inc.com има няколко навика на родителите, които помагат на децата им да бъдат успешни в бъдеще.

1. Родителите имат строги правила, но отделят време да обяснят на детето защо те са важни. Те не са авторитарни, но и не позволяват да им се качват на главата. Държат се с децата си с уважение, а това е предпоставка за по-малко бунтове през тийнейджърските години и за развиване на разумно, отговорно мислене.

2. Често пътуват с децата си. Показват им различни култури и разбирания, възпитават у тях любопитство, внимание, социална интелигентност и памет. Пътуванията правят малките по-зрели.

3-те типа хора, които успяват да натрупат богатство

Изследователят Томас Корли се заел с амбициозен проект - в продължение на 4 г. интервюирал 233-ма богаташи. Задавал...

3. Играят игри с карти с децата си. Според експертите това подобрява математическите умения и стратегическото мислене, а и изгражда някои социални умения. Когато децата се състезават с родителите си, те добиват чувството, че започват да стават равни на тях, подготвят се да са по-самостоятелни.

4. Ядат с децата си винаги, когато е възможно. В днешното забързано ежедневие членовете на доста семейства се хранят по различно време в зависимост от ангажиментите си и традицията всички да сядат на масата заедно все повече се забравя. Тя обаче е изключително важна, защото засилва връзките между родители и деца. Доказано е, че децата, които редовно са вечеряли с родителите си, по-рядко се включват в рискови и негативни начинания. Също така се чувстват по-комфортно да споделят и обсъждат проблемите си.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.