Росен Плевнелиев дарил имотите си на децата си от първия брак

Росен Плевнелиев дарил имотите си на децата си от първия брак

Бившият президент Росен Плевнелиев е дарил всичките си имоти на синовете си от предишния брак Павел и Асен. Това твърди в. "24 часа" след разговор с Плевнелиев.

Според информацията, Плевнелиев дал на Павел и Асен 4 от общо 5 свои къщи, а петата е продадена, за да се уредят взаимоотношенията при развода му с първата му съпруга Юлияна. Припомняме, че Плевнелиев сега е женен за синоптичката Десислава Банова.

"Имал съм още като министър през 2009 година. 5 къщи - две в "София парк" (бел. ред. - комплексът, построен от самия Плевнелиев), една в Гърция, една в Черноморец и една в Баня - построени от мен, с платени данъци. Сега имам нула. Всички къщи, които построих, отидоха за децата - по моя воля и със съгласието на бившата ми съпруга. Това е много интелигентно решение - да не делим и да няма никакви спорове. Сега нямам имоти - като волна птичка божия съм", казва Плевнелиев.

В момента той живее в двете съседни къщи в "София парк" - дом №99 и дом №100, с Деси Банова, със сина им Йоан, който тя роди на 1 октомври, и с дъщеря ѝ - 7-годишната Йоанна. Формално и тези имоти са на Асен и Павел, но според дарението Росен Плевнелиев има право да ги ползва доживот.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.