Румъния вече произвежда хибридни автомобили

Румъния вече произвежда хибридни автомобили
Източник: Ford

Ford започна производството на новия компактен кросоувър Puma в завода си в румънския град Крайова. Това е първият хибриден автомобил, произведен в Румъния, предава Romania Journal.

Моделът, представен в края на юни тази година, се присъединява към широката гама SUV и кросоувъри на Ford в Европа: Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge и новият плъгин хибрид Explorer.

За производството на новия модел Ford започна да наема около 1700 души през миналата година. Общата инвестиция на компанията в Крайова след придобиването на фабриката през 2008 г. е около 1,5 млрд. евро.

"Новият Ford Puma представлява следващата глава от философията на Ford, ориентирана към човека, насочена към укрепване на марката Ford в Европа по отношение на качество, множество характеристики и удоволствие от шофирането. Не се съмнявам, че Puma ще има огромен успех в цяла Европа", казва президентът на компанията за Европа Стюарт Роули.

Ford се гордее, че това е най-модерното технологично превозно средство, произвеждано някога в Румъния, и първото с интегрирана хибридна технология.

Вдъхновеният от SUV компактен кросоувър идва с усъвършенствана 48-волтова технология за електрическо задвижване EcoBoost Hybrid.

Освен леката хибридната технология на двигателя, Ford Puma има товарен капацитет от 456 литра, включително разширеното пространство в багажника. Новият модел се предлага с технологични пакети за безопасност и комфорт, като адаптивен круиз контрол, както и системи за разпознаване на пътните знаци и следене на пътната маркировка. Ford Puma разполага с първокласни удобства, като седалки за лумбален масаж, първите от този вид в сегмента.

Отличителните версии включват спортната Puma ST-Line, вдъхновена от гамата на Ford Performance, и елегантния Puma Titanium X - представен за първи път миналия месец на автомобилното изложение във Франкфурт, Германия.

Новият Puma е сред 17-те електромобили, които Ford ще стартира в Европа до 2024 г., включително 8 през тази година. В началото на тази година компанията обяви, че всеки от моделите ѝ ще има и електрическа версия. Ford очаква колите с електрически двигатели да представляват повече от половината от продажбите ѝ до края на 2022 г.

Автомобилът ще бъде пуснат в продажба в Европа в края на тази година.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.