Румънски туристи пълнят хотелите за Великден


Румънски туристи пълнят хотелите за Великден
Снимка: iStock/Guliver

2815

Румънският пазар е основен за туризма ни през това лято, заяви експертът в туризма проф.д-р Стоян Маринов. „За Великден, специално нашите хотели по морето са вече резервирани и пълни. Още от миналата година по това време са направени резервациите, веднага след като преминаха миналогодишните празници. 

Повечето хотели са резервирани, защото става въпрос за едни и същи туристи, за едни и същи лоялни клиенти. Цели общини, начело с кметовете си идват тук по нашето Черноморие, защото имаме качествени обекти със съответните СПА-центрове. Тук те се чувстват комфортно. Така, че за Великденските празници, нашите обекти ще бъдат със същата заетост, като миналата година“, категоричен е специалистът, предаде Монитор.

Но трябва да се мисли и в перспектива за разширяване на възможностите на родния туризъм. „Извън масовите морски и планински туризъм, всички други видове, които са близо 300, са възможност за разширяване на летния и зимния сезон. Но трябва да има събития, трябва да има неща, които се случват, да дават разнообразие на хората, които идват тук, за да им е интересно и забавно.

В това отношение има какво да се направи. Ето, например здравният туризъм - много говорим за него, но все още няма достатъчно качествени услуги, които да предоставяме, които да се превърнат в необходимост за германци, белгийци, скандинавци и те да предпочитат не конкурентите, а България.

Трябва да работим за разнообразяване на предлагането и най-вече на качеството на това предлагане. И то, не само в рамките на конкретния хотел, а и извън него, като започнем с инфраструктура, зелени площи, променади за разходки...

Защото нямаме шанс, ако продължаваме по този начин с презастроявания, със струпвания на материална база, с липса на пространство, с недостатъчно качество на услугите. Това няма да ни изведе на добри позиции за месеците извън юли и август“, категоричен е проф. Маринов. Той смята още, че е необходима и по-голяма кооперираност между различните заинтересовани страни.

Защото сега всеки работи в повечето случаи сам в някаква посока, но няма добра координация. Тук ръка за ръка трябва да вървят бизнесът, общините, държавните институции, за превръщането на определени курорти в уютни, качествени туристически места, в които като дойдат туристите за здравен, делови или развлекателен туризъм и да се чувстват спокойни.

А не затормозени от шум, недобра хигиена и обслужване или липса на пространство за движение, коментира още експертът.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички