Русия очаква всички разрешения за "Турски поток" в най-скоро време


Русия очаква всички разрешения за "Турски поток" в най-скоро време
Снимка: БГНЕС

1570

Русия се надява в най-близко време да получи всички останали разрешения за проекта „Турски поток“. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Новак, предаде БГНЕС.

В отговор на въпрос дали министерството е съгласувало с Турция „пътната карта“ по реализирането на „Турски поток“, Новак отговори: „Не, все още текат консултации. Той добави, че в момента върви работата върху двустранно правно споразумение, в рамките на което ще бъде съгласувана и „пътната карта“. Преди време Александър Новак сподели, че очаква през октомври да бъде подписано междуправителственото споразумение за проекта.

В началото на месеца ръководителят на „Газпром“ Алексей Милер заяви, че турската страна преразглежда решенията по предишния проект „Южен поток“, за да се пристъпи към „Турски поток“ и строителството на морския участък на газопровода от руския до турския бряг.

На 7 септември "Газпром" съобщи, че е получил първите разрешения от Анкара за „Турски поток“ и сега проектът навлиза в стадия на практическо реализиране.

Седмица по-късно пак „Газпром“ съобщи, че по дипломатически канали е получил първото разрешение на Турция за строителството на морския участък от газопровода "Турски поток" в рамките на подготвителните процедури по възобновяване на проекта.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички