Русия отново ще внася турски домати

Русия отново ще внася турски домати
Източник: Getty Images / Guliver

Доставките на турски домати в Русия ще бъдат възстановени в началото на следващия месец. Това споразумение е постигнато от междуправителствена комисия за търговия и икономическо сътрудничество, съобщава Agrozona. Преговарящият от руска страна Александър Новак посочва, че става въпрос за доставка на 50 хил. тона домати от Турция, този обем вече е договорен от държавите.

Министерството на земеделието на Руската федерация потвърждава, че вече е подготвен проект на правителствен декрет, с който ще бъде вдигната забраната за внос на турските домати. Очаква се първите доставки да са през ноември или декември.

Русия премахва и забраната за внос на патладжан и нар от Турция като решението е взето от Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор след инспекции на турски предприятия. На изискванията за внос в Русия отговарят 24 производители на нар и 7 на патладжан. Доставките на тези два продукта се подновяват от днес

В отговор руските власти очакват Турция за отмени по-сложните правила за внос на руски земеделски продукти в страната както и страната да отвори пазара си за месо от Русия – говеждо, патешко, пилешко и пуешко.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.